MApN

În anul școlar și universitar 2018-2019, ASF și Ministerul Apărării Naționale au organizat împreună un program de educație financiară pentru elevii și studenții din unitățile de învățământ din subordinea ministerului, în vederea formării de aptitudini şi comportamente care să asigure o creştere a nivelului de bunăstare individuală.


„Activitatea ne oferă prilej de a învăţa cum să ne organizăm viaţa, în special pe partea financiară. Din punctul meu de vedere, toate informaţiile pe care le-am aflat ne vor ajuta în viitor să luăm cele mai bune decizii pentru a ne asigura o viaţă fără lipsuri. Prezentarea acestor informaţii a fost captivantă, cei doi speakeri interacţionând cu noi…”, a spus elev Eva Nedelcu.


Şi elevul fruntaş Andrei Dodoţ a scos în evidenţă subiectul educaţiei financiare.
„Această activitate a fost un prilej pentru noi de a cunoaşte lucruri captivante şi utile în viaţa fiecăruia. Împreună cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară am purtat o discuţie în detaliu şi am dezbătut subiectul educaţiei financiare, ajungând la concluzia că, fiind foarte importantă în viaţa cotidiană, aceasta trebuie să existe în bagajul de cunoştinţe al fiecărui adolescent pentru a păşi cu încredere şi siguranţă atât în viaţă cât şi în carieră”.

Începând cu februarie 2020, în cadrul aceleiași colaborări pentru educație financiară, prezentările au fost aduse și în fața cadrelor militare din mai multe unități din țară.

Colegiul Național MIlitar Dimitrie Cantemir Breaza

Academia Tehnică Militară Ferdinand I București

Colegiul Național Militar Mihai Viteazul Alba Iulia

Academia Forțelor Terestre Sibiu