Ne jucăm și învățăm!

În cadrul calendarului de evenimente organizate în Global Money Week, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) demarat programul de educație financiară adresat preșcolarilor. Aceste interacțiuni sunt destinate grădinițelor, în cadrul întâlnirilor fiind explicate copiilor prin joc și desen noțiuni simple de educație financiară, așa cum sunt cele referitoare la economisire sau cele referitoare la risc.

Broșura FIN-PITIC a fost întâmpinată cu entuziasm de cei mici, iar pușculițele și brășările primite au făscut subiectul desenului cu cretă pe asfalt.

Trei astfel de întâlniri au avut loc: la Grădinița nr. 246 București, la Grădinița nr. 12 și la Grădinița 21 din Iași. În Iași, întâlnirea a avut loc la umbra teiului lui Eminescu, în parcul Copou.

Am primit o declarație de la unul dintre copiii participanți la aceste acțiuni (cu mențiunea că este corectată gramatical):

In parc mi-a plăcut foarte tare, a fost frumos, ne-am jucat foarte mult, toți colegii din gradiniță…am mers acolo cu autocarul, am desenat cu creta peste tot, deci peste tot, am desenat ce am vrut noi. Am învățat cum se fac banii, am primit cretă să desenăm pe jos, am primit o brațară verde și o pușculiță albastră. Pe brățară scrie că sunt deștept financiar, asta înseamnă că am învățat lucruri despre bani. În pușculiță punem bani, îi strângem ca să îi păstrăm, să nu îi pierdem, să cumpărăm lucruri, să ne îndeplinim dorințe în fântâna cu dorințe…arunci un bănuț din pusculiță și se îndeplinește dorința. Am primit și o carte cu un labirint, foarte frumoasă.

Grădinița nr. 246 București

Grădinița nr. 12 și Grădinița nr. 21 Iași